Zoeken

Tanger: ton drugs onderschept, één arrestatie

20 december 2021 - 15:00 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Tanger heeft melding gemaakt van de inbeslagneming van meer dan een ton hasj en de daaropvolgende arrestatie van een persoon die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij een internationaal netwerk voor de handel in verdovende middelen en psychotrope stoffen.

De 41-jarige man werd gearresteerd tijdens een operatie in Bni Makada, aldus het Directoraat-Generaal van de Nationale Veiligheid (DGSN). De verdachte heeft een uitgebreid strafblad. Tijdens een verkeerscontrole vluchtte hij weg waardoor een politieagent gedwongen zijn dienstwapen gebruikte om hem te stoppen.

Lees ook: Drugsbalen aangespoeld op strand Sidi Rahal

Tijdens een doorzoeking van het voertuig van de verdachte werden 24 bundels cannabis met een gewicht van 864 kg aangetroffen. De totale hoeveelheid in beslag genomen drugs bedroeg 1,107 ton.

Bij een huiszoeking in een opslagplaats in de regio Hakama bij Tanger werden tevens zeven zakken met 243 kg drugs in beslag genomen, evenals een opblaasbare rubberboot die voor de internationale drugshandel werd gebruikt, aldus het DGSN.

Lees ook: Hasj of coke: "Het zijn altijd Marokkanen"

De verdachte werd in voorlopige hechtenis genomen voor verder gerechtelijk onderzoek. Onder toezicht van het openbaar ministerie werd ook een onderzoek ingesteld naar mogelijke banden met internationale drugsorganisaties. Het doel is alle medeplichtigen op te sporen en te arresteren, zo luidt de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team