Zoeken

Cristiano Ronaldo’s hotel toevluchtsoord voor slachtoffers aardbeving Marokko?

12 september 2023 - 22:00 - Marokko

©

Sommige persartikelen beweren dat de Portugese ster Cristiano Ronaldo zijn luxehotel in Marrakech heeft omgevormd tot een opvang voor de slachtoffers van de hevige aardbeving die Marokko op 8 september heeft getroffen. Deze informatie is onjuist.

Onder meer Marca publiceerde een artikel waarin wordt beweerd dat Cristiano Ronaldo zijn luxe hotel in Marrakech heeft veranderd in een toevluchtsoord voor de slachtoffers van de aardbeving. In een artikel in het Engels getiteld "Cristiano Ronaldo’s hotel aan de rand van Marrakech dient als toevluchtsoord na aardbeving in Marokko", gepubliceerd op zaterdag, citeert de Spaanse krant een Spaanse toeriste "die aan een Spaanse zender vertelde dat ze de nacht buiten had doorgebracht, maar in de vroege ochtend een kamer had gevonden in dit hotel, het Pestana CR7".

Lees ook: Aardbeving Marokko: Atlas Leeuwen komen in actie

De jonge vrouw heeft echter op geen enkel moment aangegeven dat het hotel van de Portugese ster was omgevormd tot een "toevluchtsoord" voor de slachtoffers van de aardbeving die Marokko op vrijdagnacht heeft getroffen. "Dit is valse informatie. Alle klanten die we momenteel hebben, hebben normaal gereserveerd", reageert het hotel in een gesprek met Libération.

Lees ook: Aangrijpend bericht van Lionel Messi aan Marokkanen

Volgens de meest recente cijfers van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er 2862 mensen omgekomen bij de aardbeving en zijn 2501 anderen gewond geraakt. Op het terrein zijn hulpverleners, vrijwilligers en militairen nog steeds op zoek naar overlevenden onder het puin.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team