Zoeken

Dronken Marokkaan daagt China uit

27 augustus 2023 - 17:00 - Marokko

©

Een Marokkaan staat terecht voor de rechtbank van Kwun Tong omdat hij afgelopen oktober in het openbaar en met opzet 24 Chinese nationale vlaggen en regionale vlaggen van Hongkong in North Point heeft geschonden.

Zakaria Mezouar, 36 jaar en werkzaam als ober, pleitte niet schuldig aan twee beschuldigingen: het openbaar en met opzet schenden van 12 nationale en 12 regionale vlaggen op 2 oktober. Volgens de rechtbank van Kwun Tong waren er destijds ongeveer 200 nationale en regionale vlaggen opgehangen in de straten van Hongkong. Tijdens patrouilles vond de politie meer dan 20 vlaggen verspreid over Electric Road. Mezouar werd zelfs gefilmd terwijl hij vlaggen verwijderde en weggooide. In de rechtbank verklaarde hij dronken te zijn geweest en zich niets te herinneren. Hij gaf aan dat zijn gedragsproblemen te maken hadden met het feit dat hij was gaan drinken na zijn scheiding in 2021.

Lees ook: Supporter gearresteerd voor zwaaien met Palestijnse vlag tijdens Raja-Al Ahly

Op donderdag werd Mezouar door de hoofdmagistraat Daniel Tang Siu-hung vrijgesproken van het schenden van de Chinese nationale vlag, omdat de aanklagers niet konden bewijzen dat hij de intentie had om de vlag te schenden, meldt The Standard. Volgens hem was het mogelijk dat Mezouar destijds dronken was. Hij werd gezien terwijl hij met zijn armen zwaaide en schreeuwde. Zijn kleding was normaal en hij was niet verbonden aan een politieke partij, voegde de magistraat eraan toe.

Lees ook: Politieagenten viral na ceremonieel plooien gevallen Marokkaanse vlag (video)

Mezouar werd echter schuldig bevonden aan het schenden van de regionale vlag. Hij werd na de zitting vrijgelaten op borgtocht. Het vonnis wordt op 14 september verwacht.

Bladna.nl