Zoeken

Dit is het "plan" van Marokko om Sebta en Melilla te heroveren

7 augustus 2023 - 20:00 - Marokko

©

Een voormalig agent van het Spaanse Nationaal Inlichtingencentrum (CNI), Fernando San Agustín, onthult in een recent boek het "Marokko 2030-plan" om de steden Sebta en Melilla te annexeren.

In zijn boek getiteld "La trastienda de los servicios de inteligencia" (Roca Editorial), rapporteert de voormalige Spaanse inlichtingenagent de bekentenissen van een commandant die anoniem wil blijven, over een Marokkaans plan om Sebta en Melilla "te heroveren". Marokkaanse agenten zullen de twee steden over land en zee betreden, "met Marokkaanse vlaggen in de ene hand en de Koran in de andere", legt deze bron uit. Ook zullen vrachtwagens, bussen en voertuigen worden gebruikt om "de grenshekken neer te halen en de doorgang van mensenmassa’s te vergemakkelijken".

Lees ook: Spanje stuurt leger naar Melilla

"De burgerwacht en de politie zullen geconfronteerd worden met een menigte die vijf keer zo groot is als zij en die de instellingen, huizen en bedrijven zullen bestormen. Volgens de berekeningen zal elke stad worden overspoeld door 20.000 mensen. Terwijl sommige groepen bezig zullen zijn met het vervangen van de Spaanse vlag door de Marokkaanse, zal de rest zich in gebedshouding plaatsen om God te danken en politie-ingrijpen te voorkomen. Politiebureaus en kazernes zullen eenvoudigweg worden omsingeld om het vertrek en de bewegingen van militairen en politiemensen te belemmeren of te beperken", schrijft Fernando San Agustín.

Lees ook: Sebta en Melilla: experts sluiten Marokkaanse militaire aanval uit

In zijn boek benadrukt de auteur verder dat Marokko de controle over de twee enclaves binnen slechts 48 uur zou overnemen, in geval van een gewapende aanval. De voormalige inlichtingenagent stelt dat Marokko een goed geolied spionagenetwerk in Spanje heeft. "Hun inlichtingennetwerk in Spanje is zeer uitgebreid. Het varieert van imams tot sociale leiders en zakenlieden. Het zijn waarschijnlijk geen aanhangers van de Koning, maar ze zijn wel aanhangers van Marokko", preciseert hij in een interview met El Español.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team