Zoeken

Marokkaan in Hongkong gearresteerd voor vlagschennis

12 oktober 2022 - 12:00 - Wereld

©

In Hongkong is een Marokkaanse man gearresteerd op verdenking van het schenden van de Chinese vlag. Hij riskeert een gevangenisstraf van maximaal drie jaar volgens het plaatselijke strafrecht.

Op bewakingsbeelden zou de in Marokko geboren man te zien bij een snelweg waar verschillende mensen vlaggen op de rijbaan hadden gegooid, waarna ze door voertuigen werden overreden, aldus een verklaring van de politie.

Lees ook: Marokko: jongeman vervolgd voor vlagschennis

"Op bewakingsbeelden is te zien dat een man opzettelijk vlaggen neerhaalt en ze op de weg gooit," zegt het hoofd van de politie van Hongkong. De verdachte wandelde vervolgens gedurende ongeveer twee uur 5 km verder. Bij het betreden van een gebouw rond 18.00 uur werd hij gearresteerd, aldus dezelfde bron.

Bij een huiszoeking in de flat van de verdachte werden de kleren en schoenen in beslag genomen die hij droeg op het moment van het incident. Om het motief voor de misdaad vast te stellen en de geestesgesteldheid van de man na te gaan, werd een onderzoek ingesteld, aldus de politie. In 2015 trouwde hij met een vrouw uit Hongkong en vestigde hij zich in de stad. Volgens de politie scheidde hij onlangs van zijn vrouw.

Lees ook: Marokkaan krijgt jaar celstraf voor vlagschennis

In afwachting van de resultaten van het onderzoek is de verdachte in voorlopige hechtenis genomen. Het schenden van de vlag van het land kan in Hongkong worden bestraft met drie jaar gevangenisstraf, benadrukte de politie.

Bladna.nl