Zoeken

Wereld-Marokkaan betrapt met 52.000 euro in Tanger Med

18 september 2021 - 16:20 - Marokko

©

Een in het buitenland wonenden Marokkaan is maandag door agenten van de douane in de haven Tanger Med gearresteerd met 52.000 euro. De man wilde het geld in Marokko invoeren zonder het aan te geven bij de overheidsdiensten.

Volgens persagentschap MAP werd het geld gevonden tijdens een routinecontrole van de passagiers. De man, afkomstig uit Duitsland, reisde met 52.400 euro (550.000 dirham) in zijn spullen.

Lees ook: Wereld-Marokkaan met gesmokkelde gouden sieraden betrapt in Tanger Med

Het geld werd in een handtas in het voertuig van de man aangetroffen. Het volledig bedrag werd op bevel van het parket-generaal aan de gerechtelijke politie overgedragen voor onderzoek.

"De invoer van betaalmiddelen in vreemde valuta in Marokko mag zonder enige beperking van het bedrag. Vreemde valuta kan worden ingevoerd in de vorm van bankbiljetten, reischeques, bank- of postcheques, kredietbrieven, creditcards en andere betaalmiddelen.", leest men in een douanegids voor wereld-Marokkanen.

Lees ook: Tanger Med: hasj verstopt in nootjes

Vanaf 100.000 dirham moet het bedrag wel worden aangegeven bij de autoriteiten. "Wanneer het geïmporteerd bedrag gelijk is aan of hoger is dan het equivalent van 100.000 dirham, is het verplicht om een verklaring af te leggen bij het douanekantoor aan de grens.", aldus de douane.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team