Zoeken

Marokko: sterke stijging douane-inkomsten

16 april 2022 - 19:40 - Economie

©

De Marokkaanse douane heeft eind maart van dit jaar 18,78 miljard dirham geïnd, een stijging van 18% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Deze inkomsten omvatten douanerechten, belasting over de toegevoegde waarde (btw) op invoer en binnenlandse accijnzen (TIC) op energieproducten, aldus de Algemene Schatkist van het Koninkrijk (TGR) in haar laatste maandelijkse verslag over de statistieken van de overheidsfinanciën. Hierbij is rekening gehouden met restituties, kortingen en terugbetalingen van belastingen ten bedrage van 11 miljoen dirham.

Lees ook: Spectaculaire stijging Marokkaanse douane-inkomsten na sluiting grenzen Sebta en Melilla

Meer bepaald bedroegen de netto-inkomsten uit douanerechten in deze periode 3,3 miljard dirham, een stijging met 15,5%. De netto-opbrengst van de BTW bij invoer steeg met 26,3% tot 11,91 miljard dirham.

Lees ook: Marokko: douane-inkomsten in 2020 met 10% gedaald

De netto BTW-inkomsten uit energieproducten daalden met 1,2% tot 3,74 miljard dirham, waarbij rekening werd gehouden met teruggaven, rabatten en heffingskortingen van 4 miljard. De BTW op energieproducten steeg met 71,9% en die op andere producten met 18,4%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team