Zoeken

Wereld-Marokkanen: hoeveel geld mag je naar Marokko meenemen

12 juni 2019 - 14:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Elk jaar worden mensen door de douane en de politie bij de grenzen van Marokko tegengehouden voor de illegale in- of uitvoer van grote geldbedragen.

De regels van het Wisselkantoor zijn echter duidelijk. Vanaf een bepaald bedrag moet een toestemming worden gevraagd. In een gids voor Marokkanen in het buitenland die de vakantie in Marokko komen doorbrengen, geeft de douane meer informatie.

"De invoer van betaalmiddelen in vreemde valuta in Marokko mag zonder enige beperking van het bedrag. Vreemde valuta kan worden ingevoerd in de vorm van bankbiljetten, reischeques, bank- of postcheques, kredietbrieven, creditcards en andere betaalmiddelen.", leest men in de gids.

Vanaf 100.000 dirham moet het bedrag wel worden aangegeven bij de autoriteiten. "Wanneer het geïmporteerd bedrag gelijk is aan of hoger is dan het equivalent van 100.000 dirham, is het verplicht om een verklaring af te leggen bij het douanekantoor aan de grens.", waarschuwt de douane.

Deze verklaring moeten worden bewaard en bij het verlaten van Marokko worden getoond zodat de oorsprong van het geld kan worden gecontroleerd. De verklaring is voor één verblijf in Marokko van maximaal zes maanden geldig.

Voor bedragen van minder dan 100.000 dirham in vreemde valuta is een verklaring bij de autoriteiten niet verplicht. Maar opgelet! De douane verbiedt wel de invoer van meer dan 2000 dirham in Marokkaans geld.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team