Zoeken

Reizigers naar Marokko mogen maximaal 2000 dirham aan goederen meebrengen

28 oktober 2022 - 13:00 - Marokko

©

De Marokkaanse douane zal voortaan een belasting heffen op voorwerpen, goederen en geschenken met een waarde van meer dan 2000 dirham. Dit vindt plaats bij het binnenkomen en verlaten van luchthavens en is een onderdeel van nieuwe beperkende maatregelen.

"Als reiziger die Marokko bezoekt, is het toegestaan om zonder douaneformaliteiten of betaling van invoerrechten en belastingen, in beperkte hoeveelheden en zonder commercieel karakter, geschenken uit het buitenland mee te nemen binnen de grens van een totale waarde van 2000 dirham", aldus de douane in een nota geciteerd door L’Économiste. De betrokken goederen moeten ook worden aangegeven.

Lees ook: Marokko verscherpt controles op luchthavens

Informatie over de nieuwe verordening en de toepassing ervan wordt in de internationale luchthavens van het koninkrijk geafficheerd. Zo staat er bijvoorbeeld dat een reiziger "slechts één parfum van 150 ml en één eau de toilette van 250 ml" mag meenemen. Ook mogen reizigers voortaan slechts één slof sigaretten meenemen.

Lees ook: Douane-inkomsten blijven stijgen in Marokko

"Geneesmiddelen voor persoonlijk gebruik zijn in beginsel vrijgesteld van invoerrechten en belastingen, op voorwaarde dat er medische voorschriften worden overgelegd. Bovendien is de limiet voor de invoer van dirhams vastgesteld op 2000 dirham. De reiziger die meer invoert dan de "toegestane drempel" begaat een "overtreding waarop sancties staan", waarschuwt de douane.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team