Zoeken

Dood Rayan: Saoedi-Arabië beveiligt duizenden waterputten

9 februari 2022 - 19:00 - Wereld

©

De dood van Rayan, het vijfjarige Marokkaanse jongetje dat vijf dagen lang vastzat in een droge put in de regio van Chefchaouen, heeft de Saoedische autoriteiten ertoe aangezet bijna 2500 verlaten putten op hun grondgebied te beveiligen.

"Om de veiligheid van iedereen te garanderen heeft het ministerie 2450 verlaten putten gevuld en versterkt," schrijft het Saoedische ministerie van Milieu, Water en Landbouw op Twitter, eraan toevoegend dat het "blijft werken aan het vullen van de overgebleven putten" die een gevaar vormen. Ook werden bewoners opgeroepen onveilige of niet afgedekte putten te melden. "Uw aangifte zal u en anderen beschermen," benadrukt het ministerie.

Lees ook: Dood Rayan: Marokko gaat strijd aan met illegale putten

Saoedi-Arabië neemt deze stap na de dood van Rayan, die op 1 februari 2022 in een 32 meter diepe put viel die nauw en moeilijk toegankelijk was. De put was gegraven in de buurt van het huis van het gezin in Ighrane, in het noorden van Marokko. Ondanks vijf dagen van verwoede pogingen om hem te redden, overleefde Rayan het ongeluk niet. De tragedie heeft de hele wereld geraakt. Na de dood van de jongen kwam er een grote stroom aan huldebetuigingen binnen.

Lees ook: Royal Air Maroc kondigt heropening luchtruim aan

Maandag werd de kleine Rayan begraven op een begraafplaats in de buurt van zijn geboortedorp Ighrane, nadat het begrafenisgebed dat plaatsvond in de aanwezigheid van de familieleden van de jongen en enkele honderden mensen die hun steun kwamen betuigen.

Bladna.nl