Zoeken

Lichtpuntje voor ouders kleine Rayan

9 februari 2022 - 19:40 - Marokko

©

De moeder van Rayan, het 5-jarige jongetje dat zaterdag in Ighrane bij Chefchaouen per ongeluk in een put viel en overleed, is vijf maanden zwanger. Dat maakte de vader van de kleuter bekend.

De vader van Rayan, Khalid Agoram, vertelde in een televisie-interview met de lokale media dat zijn vrouw, Wassima, vijf maanden zwanger is. De ouders van de jongen waren gedurende de hele reddingsoperatie aanwezig, die vijf dagen duurde.

Rayan viel op 1 februari in een droge, smalle, diepe put van 32 meter diep, die zich in de buurt van het ouderlijk huis in Ighrane bevindt. Hij werd er uiteindelijk zaterdag uitgehaald door reddingswerkers, die met bulldozers een gat parallel aan de put groeven, en vervolgens uit angst voor een instorting, met de hand een horizontale bres groeven.

Toen ze de positie van de jongen in de put bereikten was het helaas te laat. Rayan overleefde het ongeluk niet. Zijn levenloze lichaam werd naar het militair hospitaal in Rabat gebracht voor een autopsie om de doodsoorzaak vast te stellen. Het koninklijk kabinet maakte het droevige nieuws een paar uur later bekend.

De kleine Rayan werd maandag begraven op een begraafplaats in de buurt van Ighrane, zijn geboortedorp, na het begrafenisgebed onder leiding van een imam en in aanwezigheid van de familieleden van de jongen en enkele honderden aanwezigen.

Bladna.nl