Zoeken

Romain Saïss brengt hulde aan Rayan (foto)

13 februari 2022 - 10:20 - Marokko

©

De eerbetuigingen aan Rayan, de 5-jarige jongen die in de regio van Chefchaouen overleed na vijf dagen in een droge put te hebben vastgezeten, blijven binnenstromen. Ook Marokkaanse international Romain Saïss eerde de jongen met een speciaal shirt.

Zoals alle Marokkanen is de aanvoerder van de Atlas Leeuwen geraakt door het overlijden van de kleine Rayan. Zijn club Wolverhampton deelde een foto op Twitter van een trui met de naam ’Rayan’ en de vlag van Marokko.

Lees ook: Hond Rayan weigert graf kleuter te verlaten

"Romain Saïss herdenkt vanavond Rayan Oram, die deze week op tragische wijze in Marokko omkwam", schreef de Engelse club bij de foto vóór de nederlaag tegen Arsenal (0-1).

De reddingsactie van Rayan kreeg internationale aandacht en de eerbetonen stromen sinds zijn overlijden binnen. Ook uit de voetbalwereld. Er werd een minuut stilte gehouden tijdens de finale van de Afrika Cup tussen Senegal en Egypte in Kameroen. De Marokkaanse spelers Nayef Aguerd, Zakaria Aboukhlal en Tarik Tissoudali droegen allen een t-shirt om de kleuter te herdenken tijdens clubwedstrijden.

Lees ook: Palestijnse zanger Mohammed Assaf noemt zoontje "Rayan"

Abderrazak Hamdallah ging nog iets verder. Hij besloot een volledig ingerichte woning aan de ouders van Rayan te schenken. Een reisorganisator uit Saoedi-Arabië bood ook een bedevaart naar Mekka aan de ouders van de jongen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team