Zoeken

Marokko neemt afscheid van Rayan

8 februari 2022 - 09:00 - Marokko

©

De kleine Rayan is maandag begraven in zijn geboortedorp bij Chefchaouen, in het noorden van Marokko. Het jongetje van 5 jaar overleed na vijf dagen in een 32 meter diepe put te hebben vastgezeten.

Duizenden maakten de verplaatsing om de begrafenis van de jongen bij te wonen in het Marokkaanse Rifgebergte. De veiligheidsdiensten maakten een groot stuk grond vrij voor het gebed.

Lees ook: Marokkaanse international koopt woning voor ouders Rayan

Een dorpsbewoner vertelde aan de media dat hij "nog nooit zoveel mensen" had gezien op een begrafenis. "Rayan is de zoon van ons allemaal," verklaarde de vijftiger.

Voor het huis van Rayan werden twee grote tenten opgezet waar mensen de familie van de jongen konden condoleren. Rayan’s vader was zichtbaar overweldigd door de omvang van de begrafenis. Hij werd tijdens zijn verplaatsingen omring door politiemensen, omdat te veel mensen hem hun steun probeerden te betuigen.

Lees ook: Nora Gharib in tranen na overlijden Rayan

Rayan viel op dinsdag 1 februari in een droge put nabij het huis van zijn ouders. Hij werd na vijf dagen inspanningen uit de put gehaald maar overleefde helaas niet. Koning Mohammed VI belde kort na de bekendmaking van zijn dood, met de ouders van de jongen om hen te condoleren. De zaak kreeg wereldwijde aandacht en de steunbetuigingen stromen sinds zaterdag binnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team