Zoeken

Directe vluchten tussen Marokko en Israël na de Ramadan

21 april 2021 - 16:20 - Marokko

©

Het hoofd van het Marokkaanse vertegenwoordigingskantoor in Israël, Abderrahim Bayoud, heeft aangekondigd dat er na de Ramadan wordt gestart met directe vluchten tussen Marokko en Israël. Eigenlijk stond de lancering van deze vluchten gepland voor januari 2021, maar wegens de reisbeperkingen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is dit een aantal keren uitgesteld.

Bayoud deed de aankondiging tijdens een bijeenkomst in Tel Aviv, waar hij onder andere sprak met de Israëlische minister voor Regionale Samenwerking, Ofir Akunis. "Na de Ramadan zullen we rechtstreekse vluchten uitvoeren tussen de twee landen", zegt Bayoud. Ook benadrukt hij dat het Marokkaanse volk "van Israël houdt".

Vooruitlopend op de lancering van de directe vluchten tussen Marokko en Israël, zijn er momenteel verschillende Israëlische touroperators aanwezig in Marokko om voorbereidingen te treffen. De Israëlische ambassadeur in Marokko, David Govrin, heeft op zijn Twitter-account bevestigd dat er een delegatie van touroperators uit zijn land in Marokko is om toeristische locaties te verkennen. De afgelopen jaren bezochten jaarlijks zo’n 30.000 Joden het koninkrijk Marokko. Het is de verwachting dat dit aantal flink toe zal nemen in de komende jaren als gevolg van de directe vluchten tussen beide landen.

Door de normalisering van de betrekkingen tussen Marokko en Israël, verwacht het koninkrijk jaarlijks 200.000 Israëlische toeristen te ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team