Zoeken

Militaire dienst: wereld-Marokkanen verzocht om zich te melden

5 december 2021 - 15:00 - Marokko

©

De volgende rekruteringscampagne voor de militaire dienst in Marokko is gepland van 13 december tot 10 februari 2022. Volgens de koninklijke instructies mogen ook wereld-Marokkanen zich melden, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Jongeren die op 16 mei 2022 tussen 19 en 25 jaar oud zijn en aan de wettelijke vereisten voor militaire dienst voldoen, ontvangen een kennisgeving van de plaatselijke administratieve autoriteiten. Zij zullen worden verzocht een statistisch formulier in te vullen op de website Tajnid vanaf het moment dat de volkstelling begint op 13 december, aldus de aankondiging.

Lees ook: Marokko: militaire dienstplicht in 2022 hervat

De afdeling benadrukt dat jongeren die niet gevraagd zijn het formulier in te vullen maar toch hun militaire dienstplicht willen vervullen, vanaf 13 december ook informatie kunnen krijgen op dezelfde website.

Lees ook: Marokko: militaire dienst uitgesteld

Vooral jonge wereld-Marokkanen die de militaire dienst willen doen, worden aangemoedigd om informatie in te winnen. Dit kan ofwel bij de plaatselijke administratieve autoriteiten in hun regio, ofwel bij de diensten die zijn opgezet in prefecturen, provincies en districtskantoren, ofwel via de website Tajnid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team