Zoeken

Cyberbeveiliging: Marokko, VS en Israël werken samen

12 februari 2023 - 08:00 - Marokko

©

Een internationale coalitie voor cyberbeveiliging is in Israël opgericht tijdens de Cybertech Global 2023-top die eind januari in Tel Aviv plaatsvond. Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten namen deel aan de top.

Een internationale coalitie voor cyberbeveiliging is recent in Tel Aviv opgericht. Het bestaat uit de Verenigde Staten, Israël en de landen die hun betrekkingen met Israël hebben genormaliseerd, met name de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Marokko.

Lees ook: Marokko op Cybertech Global in Tel Aviv

Mostafa Rabiî, hoofd van het Marokkaans cyberveiligheidsagentschap DGSSI, afhangend van de Royal Armed Forces, en tevens directeur van het Marokkaanse noodsituatie-responseteam voor cyberaanvallen (maCERT), vertegenwoordigde Marokko op de Cybertech Global 2023-top.

"We zijn nu een team. Dit partnerschap is een grote realisatie", verklaarde Rabiî tijdens een ontmoeting met zijn tegenhangers uit de andere deelnemende landen. Hij benadrukte dat cyberdreigingen geen grenzen meer hebben. "We moeten onze teams aanmoedigen om samen te werken op praktische gevallen en het vertrouwen tussen ons bevorderen", aldus de Marokkaanse verantwoordelijke.

Lees ook: Cybercriminaliteit is een constante bedreiging voor Marokko

De deelname van Marokko aan deze conferentie past binnen het kader van het in juli 2021 ondertekende akkoord tussen Rabat en Tel Aviv, dat erop gericht is de bilaterale samenwerking op het gebied van cyberveiligheid te bevorderen.

Bladna.nl