Zoeken

Negev-top in Marokko uitgesteld door escalatie Israëlisch-Palestijns conflict

21 februari 2023 - 23:00 - Marokko

©

Het tweede Negev-Forum is uitgesteld wegens de escalatie van de Israëlische aanvallen op de Palestijnen in de bezette gebieden. De bijeenkomst zou volgende maand plaatsvinden in het zuiden van Marokko.

De tweede bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de landen die de akkoorden van Abraham ondertekenden, of het Negev-forum, zou in maart plaatsvinden in de Marokkaanse Sahara, al was er nog geen vaste datum geprikt, meldt Israel Hayom. De top is zonet uitgesteld vanwege de escalatie van Israëlische aanvallen op Palestijnen.

Lees ook: Al Adl Wal Ihssane hekelt organisatie Negev-top in Marokko

Marokko gaf, via een boodschap aan Israël, uiting aan zijn bezorgdheid over de situatie in de bezette gebieden en het beleid van de Israëlische minister Itamar Ben-Gvir van Nationale Veiligheid.

Lees ook: Dakhla gastheer voor volgende Negev-top

Tijdens de eerste bijeenkomst, die plaatsvond in de Negev-woestijn in Israël, bespraken de deelnemers (Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Soedan en Marokko) hun samenwerking op het gebied van energie, regionale veiligheid, toerisme, voedselzekerheid, water en sanitaire voorzieningen. Marokko heeft zijn betrekkingen met Israël genormaliseerd in het kader van de akkoorden van Abraham, in ruil voor de erkenning door de Verenigde Staten van het Marokkaanse karakter van de Sahara.

Bladna.nl