Zoeken

Marokko en Israël bespreken inlichtingen-samenwerking

21 januari 2023 - 19:00 - Marokko

©

Marokko en Israël willen hun militaire samenwerking uitbreiden tot inlichtingen en cyberveiligheid. Het onderwerp stond centraal tijdens een bilaterale defensievergadering op 7 januari in Rabat.

Tijdens de bijeenkomst onder het gezamenlijke voorzitterschap van de luitenant-generaal en inspecteur-generaal van de Royal Armed Forces en Dror Shalom, directeur van het bureau voor politiek-militaire zaken van het Israëlische ministerie van Defensie, bespraken de delegaties de verschillende gebieden van bilaterale militaire samenwerking, waaronder logistiek, opleiding en onderwijs en de aankoop en modernisering van materieel, aldus een verklaring van defensie.

Lees ook: Cyberveiligheid: Thales-Group vestigt zich in Marokko

De twee landen "kwamen overeen deze samenwerking verder te versterken en uit te breiden naar andere gebieden, waaronder inlichtingen, luchtverdediging en elektronische oorlogsvoering", voegde dezelfde bron eraan toe.

Lees ook: Cybercriminaliteit is een constante bedreiging voor Marokko

Bij die gelegenheid beschreef de inspecteur-generaal van de Royal Armed Forces en commandant van de zuidelijke zone, de Marokkaans-Israëlische militaire samenwerking als "gericht op wederzijdse belangen en gebaseerd op vertrouwen en wederzijdse steun".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team