Zoeken

Marokko op Cybertech Global in Tel Aviv

30 januari 2023 - 13:00 - Economie

©

Marokko zal zich op de internationale top van de cyberindustrie Cybertech Global 2023, die van 30 januari tot 1 februariʳ in Tel Aviv wordt gehouden, aansluiten bij de Verenigde Staten, Israël, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en vele andere landen.

Het programma van Cybertech Global 2023 omvat conferentiesessies, sectorspecifieke events en een expositiehal. De conferentie zal onderwerpen behandelen die verband houden met veiligheid, logistiek, financiën, onderwijs en gezondheid. De cybertechnologietentoonstelling richt zich op de nieuwste innovaties en oplossingen van technologiebedrijven en op programma’s en initiatieven van de overheid op het gebied van cyberveiligheid.

Lees ook: Marokko en Israël bespreken inlichtingen-samenwerking

In een paviljoen kunnen jonge bedrijven hun innovaties presenteren en de aandacht trekken van het internationale publiek. Volgens de brochure van het evenement zullen staatshoofden, leidinggevenden van Fortune 500-bedrijven en anderen naar verwachting toespraken houden en deelnemen aan paneldiscussies over onderwerpen die de wereldwijde cybergemeenschap aangaan.

Op de conferentie zal Marokko worden vertegenwoordigd door El Mostafa Rabii, hoofd van de Dienst Beveiliging Informatiesystemen (DGSSI) en directeur van het Marokkaanse Computer Emergency Response Team (maCERT). Op de tweede dag van het evenement zal hij deelnemen aan een ontmoeting tussen leiders van de Verenigde Staten, Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein.

Lees ook: Marokko verijdelde 577 cyberaanvallen op ministeries

De deelname van Marokko maakt deel uit van de overeenkomst die Rabat en Tel Aviv in juli 2021 ondertekenden om wederzijdse inspanningen op het gebied van cyberbeveiliging te bevorderen. In november 2021 had het koninkrijk deelgenomen aan een simulatie van een cyberbeveiligingsaanval, georganiseerd door de Israëlische nationale centrum voor cyberbeveiliging in het Israëlische paviljoen op de Expo in Dubai.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team