Zoeken

Luchtmacht: Marokko en Israël versterken samenwerking

25 februari 2023 - 09:00 - Marokko

©

Generaal Tomer Barr, de commandant van de Israëlische luchtmacht, bracht deze week voor het eerst een officieel bezoek aan Marokko. Tijdens zijn verblijf had hij gesprekken met zijn Marokkaanse collega, Generaal-majoor, inspecteur van de Royal Air Force, El Abed Bouhamid Alaoui, en nam hij een kijkje op de Marokkaanse luchtmachtbases.

De Israëlische delegatie onder leiding van generaal Tomer Bar, bestond uit het hoofd van de opleidingsafdeling, een luitenant-kolonel en andere commandanten, aldus een bericht op het sociale media-account van het Israëlische leger. Het officiële bezoek van de hoge functionarissen van de Israëlische luchtmacht komt ruim een maand na de eerste vergadering van de jaarlijkse defensie-stuurgroep van de twee landen in Rabat. Bij die gelegenheid besloten ze hun betrekkingen op defensiegebied te verdiepen.

Lees ook: Marokko versterkt leger met aankoop Israëlische raketwerper (video)

Israël en Marokko "kwamen overeen om de samenwerking verder te versterken en uit te breiden naar andere gebieden, waaronder luchtverdediging en elektronische oorlogsvoering", aldus de Royal Armed Forces. In september 2022 was luitenant-generaal Belkhir el-Farouk, inspecteur-generaal van het Marokkaans leger, in Tel Aviv voor een internationale militaire conferentie. Het was de eerste keer dat het hoofd van het leger van een Arabisch land een officieel bezoek bracht aan Israël.

Lees ook: Marokkaans leger onderzoekt capaciteiten Israëlische Artillerie

"Sinds de hervatting van de diplomatieke betrekkingen en de ondertekening van een memorandum van overeenstemming over defensie, hebben de partijen hun banden verdiept en verbreed op gebied van het leger, defensie en de defensie-industrie. De samenwerking moet zich in de toekomst blijven ontwikkelen gezien de gemeenschappelijke uitdagingen", aldus het Israëlische ministerie van Defensie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team