Zoeken

Toenemende zorg over cyberaanvallen op accounts van Marokkaanse politici

8 november 2020 - 19:40 - Marokko

©

Sinds een aantal maanden worden steeds vaker sociale media-accounts van Marokkaanse politici gehackt. Parlementariërs en politici maken zich hier vooral zorgen over in aanloop naar de volgende verkiezingen.

Parlementariërs bevestigen dat er de afgelopen weken een toename is geweest van het hacken van hun accounts, meldt het dagblad Assabah. Het is een wereldwijd fenomeen dat door vele landen wordt bestreden. In de laatste drie jaar hebben vooral landen als Frankrijk, Rusland, Duitsland en de Verenigde Staten alarm geslagen over dit probleem.

De cyberaanvallen zijn vaak het werk van de georganiseerde misdaad en gespecialiseerde netwerken, die door buitenlandse mogendheden worden ingehuurd om bijvoorbeeld verkiezingen in een ander land te beïnvloeden. Volgens sommige bronnen vrezen de Marokkaanse veiligheidsdiensten dat deze methode ook ruimte geeft aan elementen die niet het beste voor hebben met Marokko.

Marokkaanse parlementariërs en politici waren in eerste instantie verrast over de reikwijdte van het probleem. De verbazing maakt bij sommige politici plaats voor angst, aangezien de betreffende sociale media-accounts vaak vol staan met privédiscussies en vertrouwelijke documenten die te maken hebben met de verkiezingen of andere actuele kwesties.

Sommige landen beschouwen deze vorm van hacking als elektronische terroristische aanslagen door landen als Iran, Rusland of Noord-Korea. Tot nu toe is de bron van de aanvallen op de accounts van Marokkaanse politici nog onbekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team