Zoeken

Facebook verwijdert nepaccounts in Marokko

16 januari 2021 - 14:40 - Marokko

©

Afgelopen december zijn meer dan 2800 Facebookaccounts en pagina’s verwijderd. Marokko hoort bij de landen die worden aangepakt door de sociale mediagigant.

De campagnes omvatte elf landen, waaronder Marokko, Argentinië en Brazilië. In een blogartikel op Ambito hekelt Facebook dat "misleidende campagnes als deze een complexe uitdaging vormen, omdat ze de grens tussen een gezond openbaar debat en manipulatie vervagen".

In totaal heeft Facebook in december zeventien desinformatie-netwerken verwijderd van het sociale platform en iets meer dan 2800 accounts en pagina’s op Facebook en Instagram opgeschort, wegens het gebruik van valse identiteiten en andere vormen van "niet authentieke gedragingen en gegevens". Het is één van de grootste beveiliging-campagnes die Facebook ooit in één maand heeft gevoerd.

De operatie had ook gevolgen voor Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten. Zijn accounts werden bevroren. Facebook-COO Sheryl Sandberg kondigde ook aan dat "het bedrijf geen plannen heeft om de blokkade op de accounts van de Amerikaanse president op te heffen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team