Zoeken

Marokko: weinig vertrouwen in regeringsleider El Othmani

18 november 2020 - 15:00 - Marokko

©

Uit een recent onderzoek komt naar voren dat 37 procent van de Marokkaanse bevolking geen vertrouwen heeft in de minister-president Saâdeddine El Otmani om het land te leiden tijdens de noodtoestand.

Het onderzoek is gedaan door het Policy Center for the New South. Het marktonderzoekbedrijf Ipsos heeft tussen juni en september in drie periodes burgers ondervraagd. Marokkanen gaven aan dat ze de voorzorgsmaatregelen van de overheid in bepaalde opzichten goed vonden.

De mensen maken zich vooral zorgen over de economische gevolgen voor het koninkrijk en de toename van het aantal besmettingen in het land. Ongeveer 86% zegt vertrouwen te hebben in de medische sector en 71% heeft vertrouwen in de overheidsinstellingen.

Wat betreft politici hebben de respondenten minder vertrouwen. In juni waren de mensen iets positiever over politici. Dat nam in de afgelopen maanden weer af. Nu hebben ongeveer 34% van de geïnterviewden vertrouwen in de overheid. In juni was dat 12% meer.

Wat betreft regeringshoofd Saadeddine El Othmani zijn de ondervraagden niet erg enthousiast. Maar liefst 37% procent vertrouwt hem niet en 43% zegt ontevreden te zijn over zijn beslissingen tijdens de noodtoestand.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team