Zoeken

Crowdfundingsactie voor in Marokko gestrand Nederlands gezin

1 mei 2020 - 10:40 - Wereld

©

Op internet werd een crowdfundingsactie gestart voor een gezin uit het Nederlandse Texel dat al ruim zes weken in Marokko vastzit vanwege de coronavirus epidemie.

Baukje Draaisma, Jeroen Pott en hun kinderen Yente, Isis en Micha waren met hun busje op rondreis in Marokko toen de grenzen werden gesloten. Het gezinnetje, dat sinds vorig jaar met hun busje door de wereld reist, zit sindsdien vast in een camping in Zagora.

Volgens Texelse Courant werd de crowfundingsactie niet door het gezin zelf gestart maar door twee Texelaars die hen graag willen helpen de terugreis te betalen. Bauke en Jeroen waren namelijk van plan om onderweg te werken, wat door de lockdown in Marokko niet mogelijk is.

"Het voelt voor hen ongemakkelijk om geld aan te nemen, maar ieder mens zit wel eens in nood en wij zijn van mening dat het goed is om elkaar te helpen. Er zijn ongetwijfeld mensen die deze inzamelingsactie overbodig vinden. En dat mag ook. Wij vragen via deze crowdfunding echter niet om de mening van anderen, maar hopen dat mensen die zich verbonden voelen met dit gezin een steentje bij willen dragen door middel van een donatie.", zeggen de initiatiefnemers.

Intussen werd al bijna 2000 euro ingezameld voor het koppel en hun drie kinderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team