Zoeken

Latifa zit in Nederland, haar dochtertje van anderhalf in Marokko

25 april 2020 - 10:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Oumaima, anderhalf jaar, zit net zoals 3000 Nederlanders vast in Marokko vanwege de sluiting van de grenzen en het luchtruim. Haar moeder Latifa Zayoun zit in Nederland en heeft het steeds moeilijker met deze situatie.

Latifa vertelde aan RTL Nieuws over de omstandigheden die ertoe leidden dat haar dochtertje nu in Marokko vastzit. Na de geboorte van Oumaima verliet de vader van het meisje zijn gezin. Latifa bleef achter met haar vier kinderen van zeven, vijf en één jaar oud en de pasgeboren Oumaima.

De jonge moeder heeft geen familie in Nederland, niemand die haar kon helpen. In Marokko was dat wel het geval. Ze besloot Oumaima enkele maanden aan haar grootouders in Marokko toe te vertrouwen om haar leven terug op de rails te krijgen en zou het meisje tijdens de meivakantie ophalen. Maar dat zit er vanwege de strenge coronamaatregelen niet in.

"Het begint wel aan mij te vreten. Het is al een moeilijke tijd waarin we leven. Je wil dan al je geliefden om je heen hebben. Je merkt dat de kinderen haar missen. Haar spullen liggen nog thuis, haar speelgoed, haar babybedje, alles ligt er nog.", zegt Latifa aan RTL Nieuws.

Latifa ziet haar dochter sinds december enkel via FaceTime. "Ik heb heel wat van haar babytijd gemist. Je ziet haar groeien. Je wil haar natuurlijk aanraken, je wil haar knuffelen. Hiervoor had ik iets van: het is nog geen meivakantie, dus dan heb je nog hoop. Maar nu is die meivakantie gekomen en wil ik mijn dochter ophalen. Alleen hoe? En wanneer?"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team