Zoeken

In Marokko gestrande wereld-Marokkaan verliest baan

15 juni 2020 - 17:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Majid Tounarti, 42-jarige Canadese Marokkaan, was op vakantie in Marokko toen de grenzen en het luchtruim werden gesloten. De man zit sindsdien met zijn gezin vast in het koninkrijk.

De veertiger, zijn 27-jarige vrouw Fadoua El Mamouny, en hun kinderen Ghita (2) en Riyad (8 maanden), waren eind januari in Marokko aangekomen en zouden in maart naar Canada terugkeren. Dat lukte helaas niet door de coronacrisis.

Het gezin kreeg plaatsen op een repatri√ęringsvlucht naar Canada eind maart, maar had het geld niet voor de tickets. "1300 dollar per persoon, we hadden gewoon niet genoeg geld om het te kunnen betalen.", aldus Majid.

Door zijn lange afwezigheid verloor Majid zijn baan in een informaticabedrijf in Quebec. "Ze bieden ons onmogelijke oplossingen aan. Een vlucht naar Londen, een nacht in een hotel, taxi’s, het risico om met het coronavirus besmet te raken, dan nog een vlucht naar Toronto en een laatste vlucht naar Montreal! Dit met twee baby’s? Ze laten ons gewoon aan ons lot over.", vervolgt Majid.

"Het is belachelijk. We zien mensen uit andere landen naar huis terugkeren, maar voor ons blijkt dat te moeilijk te zijn. Het is gewoon vernederen en beledigend. Ik ben altijd trots geweest om Canadees te zijn, maar dit is echt te veel. En mensen die zeggen dat we zelf maar ons plan moeten trekken begrijpen de situatie niet. In januari was er niets aan de hand, niets dat op een pandemie wees. We hebben daar geen controle over. Als ik de keuze had gehad zou ik nooit in dergelijke omstandigheden naar Marokko zijn gekomen, zou ik mijn baan niet kwijt zijn en binnenkort misschien ook mijn huis en mijn gezondheid."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team