Zoeken

Gaat Covid-19 de vakantie bederven voor wereld-Marokkanen?

10 juni 2022 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Sinds enkele weken wordt Marokko geconfronteerd met een toename van het aantal gevallen van Covid-19. Het alarmniveau is verhoogd van lichtgroen naar medium oranje. De regering zou tot "ongewenste maatregelen" kunnen overgaan om een nieuwe besmettingsgolf tegen te gaan en zo de vakantie van de Marokkaanse diaspora minder leuk maken.

"De regering merkt inderdaad een toename van Covid 19-gevallen. We zijn van een comfortabele situatie in de andere terechtgekomen, een situatie die niet geruststellend is," waarschuwde regeringswoordvoerder Mustapha Baitas op de persbriefing na de vergadering van de regeringsraad.

Lees ook: Covid-19-besmettingen stijgen snel in Marokko

De minister heeft naar aanleiding van deze verontrustende situatie opgeroepen tot een strikte naleving van de preventieve maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Verder heeft hij aangegeven dat de regering de situatie nauwlettend volgt, gezien de komst van de zomer en de terugkeer van Marokkanen uit de hele wereld. "Hopelijk wordt de regering niet gedwongen om ongewenste maatregelen te nemen," waarschuwde Baitas.

Lees ook: Operatie Marhaba: vaccinatiebewijs of negatieve PCR-test blijft verplicht

Mouad Mrabet, coördinator van het nationale centrum voor noodmaatregelen op het gebied van de volksgezondheid van het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken, heeft dinsdag verklaard dat de epidemiologische situatie wordt gekenmerkt door het feit dat de circulatie van Covid-19 in de gemeenschap van het niveau "zwak groen" is gestegen tot "middelmatig oranje", vooral in de grote steden.

Bladna.nl