Zoeken

Covid-19: epidemiologische achteruitgang in Marokko

21 mei 2022 - 09:54 - Sport

©

Na enkele maanden van gestage daling beweegt de Covid-19 infectiecurve in Marokko zich in tegenovergestelde richting. De laatste dagen is er een lichte toename van positieve gevallen en ziekenhuisopnames, wat veel Marokkanen zorgen baart.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid staat het koninkrijk aan het begin van de terugkeer van de epidemie. Dinsdag werden binnen 24 uur meer dan 135 nieuwe besmettingen geregistreerd, tegen een maximum van 50 gevallen enkele dagen geleden. Ook de bezettingsgraad van bedden op de intensive care steeg binnen een week van 0,2% naar 0,4%.

Lees ook: Nieuwe PCR-regels voor Marokko nader verklaard

Mouad Mrabet, coördinator van het Nationaal Centrum voor Gezondheidsnoodgevallen van het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken, vertelde MAP dat deze toename nauwlettend in de gaten gehouden moet worden. "Het is niet verwonderlijk dat het aantal gevallen van Covid-19 de laatste dagen is toegenomen. De cijfers zijn niet verontrustend, want het percentage is gestegen van 1% tot 1,5%, maar we moeten de situatie goed in de gaten houden," zei hij.

Mrabet beklemtoonde dat ook de ernst van de Covid-19 gevallen in de gaten moet worden gehouden. "Afgezien van de toename van het aantal infectiegevallen, moeten we nagaan hoe kritisch deze toename is en of het aantal ernstige gevallen ook toeneemt", zei hij.

Lees ook: Officieel: PCR-test niet meer verplicht om naar Marokko te reizen (update)

Volgens de wetenschapper is Marokko niet het enige land dat met zo’n toename van gevallen te maken heeft. Verscheidene landen kampen met dezelfde situatie, vooral na de hervatting van het luchtverkeer en de versoepeling van de beperkingen. In dit verband raadt Mrabet aan waakzaam te blijven en door te gaan met de boosterdosis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team