Zoeken

Covid-19-besmettingen stijgen snel in Marokko

8 juni 2022 - 17:40 - Marokko

©

Marokko zal niet lang in de groene zone blijven wat besmetting met het Covid 19-virus betreft. Volgens een deskundige heeft de verspreiding van het virus in de grote steden nu de "oranje tussenfase" bereikt.

Na een onderbreking van drie maanden is het gevreesde spookbeeld teruggekeerd in Marokko. Het aantal besmettingen in de grote steden is opnieuw toegenomen, en dit valt samen met het begin van Operatie Marhaba 2022. Bij de presentatie van het maandelijkse overzicht van de situatie van de epidemie verklaarde Mouad Merabet, coördinator van het nationale centrum voor noodoperaties op gezondheidsgebied van het ministerie van Volksgezondheid, dat de verspreiding van het virus is toegenomen van een laag groen niveau tot een gemiddeld oranje niveau, vooral in de grote steden.

Daarnaast is het aandeel positieve meldingen vorige week gestegen van 0,6% naar 5%. De reproductie veranderde ook en bereikte een waarde van 1,19. Het aantal gevallen op de intensive care werd, nam ook aanzienlijk toe, zei Dr. Merabet. Hij beklemtoonde echter dat dit aantal gering blijft en op dit ogenblik niet meer bedraagt dan 20 nieuwe gevallen per week. Dit komt neer op minder dan één geval per 100.000 inwoners.

Dr. Mouad Merabet vindt dit een geschikt moment om nogmaals aan te dringen op een zo snel mogelijke vaccinatie zodat de snelle verspreiding van nieuwe varianten kan worden gestopt. Hij heeft daarbij nadrukkelijk gewezen op de hygiënische maatregelen en barrières die moeten worden ingevoerd om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team