Zoeken

Epidemiologische situatie geruststellend maar Marokkanen moeten waakzaam blijven

2 april 2022 - 19:00 - Marokko

©

De epidemiologische situatie in Marokko in verband met het Covid-19-virus blijft stabiel, maar toch blijven de autoriteiten bezorgd aangezien deze week een lichte stijging van het aantal besmettingsgevallen werd gemeld.

De coördinator van het Nationaal Centrum voor Noodmaatregelen op het gebied van de Volksgezondheid, Mouad Mrabet, gaf op sociale media een overzicht van de situatie na acht opeenvolgende weken van voortdurende daling. "Het aantal wekelijkse gevallen is licht gestegen, maar de situatie is onder controle", zei hij, eraan toevoegend dat het positieve percentage vorige week 1% bedroeg.

Lees ook: Marokko: Covid-19 is "onder controle" volgens regering

Wat ernstige Covid-gevallen betreft, merkte Mouad Mrabet op dat het aantal nieuwe gevallen de laatste twee weken stabiel is gebleven, waarbij in de week van 21-27 maart 30 patiënten op de intensive care werden opgenomen, tegenover 34 patiënten die het ziekenhuis verlieten na verbetering van hun klinische toestand.

In vergelijking met de cijfers voor dezelfde periode twee jaar geleden, is het aantal wekelijkse sterfgevallen in deze periode het laagst, zei de specialist. Hij voegde eraan toe dat dit het laagste cijfer is sinds het begin van de derde fase van de epidemie in Marokko, die begon in de week van 20 tot 26 juli 2020.

Lees ook: Marokko: covid-19 maatregelen voorkwamen 16.000 sterfgevallen

Tot besluit riep de deskundige Marokkanen op waakzaam te blijven, de beschermingsmaatregelen na te leven en de vaccinatiedoses voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen te vernieuwen om de huidige epidemiologische situatie te handhaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team