Zoeken

Corruptieschandaal in Casablanca: lokale vertegenwoordigers beschuldigd

26 augustus 2023 - 22:00 - Marokko

©

Een lokaal verkozen lid van de MP-partij heeft zijn ontslag ingediend en beschuldigt de gemeentevoorzitter van Aïn Sebaâ in Casablanca van corruptie, machtsmisbruik, kapitaalvlucht en chantage.

In zijn ontslagbrief van 16 augustus, ingediend bij de prefectuur en doorgestuurd naar de algemeen secretaris van zijn partij, maakt het in Frankrijk wonende raadslid melding van corruptie, afpersing en vervalsing van officiële documenten.

Lees ook: Magistraat Tanger gevangenis in voor corruptie

De gemeentevoorzitter, lid van dezelfde partij, vertelde de krant Assabah dat hij niet op de hoogte was van het ontslag van het raadslid, laat staan van de beschuldigingen. De ambtenaar dreigt iedereen te vervolgen die zijn morele integriteit zou schaden.

Lees ook: Corruptie in Marokko: "Moul 17 miljard" veroordeeld tot 9 jaar cel

De lokale coördinator van de MP, die nauwe banden heeft met de gemeentevoorzitter en bijdroeg aan zijn verkiezing, bevestigt de beschuldigingen. Hij verdenkt de gemeentevoorzitter ervan publiek geld te hebben verduisterd om onroerend goed in het buitenland te kopen met als doel de nationaliteit van dat land te verkrijgen.

Bladna.nl