Zoeken

Voormalig gemeentevoorzitter in zwaar weer in Rabat

19 oktober 2023 - 22:00 - Marokko

©

Een voormalig gemeentevoorzitter, zijn zoon, drie gendarmes, twee ambtenaren en twee landbouwers zijn afgelopen dinsdag voorgeleid aan de procureur-generaal bij het Hof van Beroep in Rabat, die hun aanhouding heeft bevolen. Ze worden vervolgd voor "vervalsing en gebruik van valse document."

De negen verdachten worden beschuldigd van het vervalsen van officiële documenten. Ze verschenen voor de procureur des Konings na een verkeersongeval veroorzaakt door een voertuig van de gemeente Rommani (provincie Khemisset), meldt Al Akhbar. De zoon van de voormalige gemeentevoorzitter bestuurde het voertuig op het moment van het ongeval.

Lees ook: Meerdere burgemeesters onder verdenking in zaak Mohamed Moubdii

In de processen-verbaal staat echter dat de voormalige gemeentevoorzitter de bestuurder van het voertuig was. "Direct na het door zijn zoon veroorzaakte ongeval, meldde de ex-voorzitter van de gemeente zich bij de brigade van de Koninklijke Gendarmerie van Rommani om het ongeval te rapporteren, daarbij aangevend dat hij op dat moment de bestuurder was," melden bronnen van de krant.

Drie gendarmes die die dag dienst hadden, legden de verklaringen van de gemeentevoorzitter vast in de processen-verbaal, samen met valse getuigenissen van vier personen, twee landbouwers en twee ambtenaren, die de verkozene van de PAM-partij vergezelden om zijn versie van de feiten te ondersteunen.

Lees ook: Corruptieschandaal treft gemeentevoorzitter in Marrakech

Na een onderzoek van de procureur-generaal bij het hof van beroep van Rabat, bleek dat deze getuigenissen vals waren, wat tot de inhechtenisneming leidde van de gemeentevoorzitter en de drie gendarmes. De andere verdachte werden in voorlopige vrijheid gesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team