Zoeken

Magistraat Tanger gevangenis in voor corruptie

2 augustus 2023 - 23:00 - Marokko

©

De plaatsvervangend procureur-generaal bij het hof van beroep in Tanger, die onlangs is gearresteerd voor "machtsmisbruik, corruptie en chantage", is in voorlopige hechtenis genomen in de El Arjat gevangenis in Salé.

In afwachting van een diepgaand onderzoek in september, zal de verdachte in de gevangenis blijven. Dit heeft de onderzoeksrechter bij het Hof van Beroep in Rabat, die belast is met de zaak, besloten, volgens een bericht van Assabah.

Lees ook: Corruptieschandaal rond advocaten in Tetouan

De magistraat "werd op heterdaad betrapt op corruptie na een tip op het groene nummer dat door het Openbaar Ministerie beschikbaar is gesteld voor burgers om melding te kunnen doen van chantage en corruptie", wordt benadrukt.

Lees ook: Corruptie in Marokko: "Moul 17 miljard" veroordeeld tot 9 jaar cel

De verdachte werd in het bezit van bijna 20.000 dirham gearresteerd tijdens een politiecontrole. Een deel van dit bedrag zou hij hebben geëist om in te grijpen in een lopende rechtszaak. De plaatsvervangende aanklager heeft geprobeerd de feiten te ontkennen. Zijn zaak werd behandeld volgens artikel 266 van het Wetboek van Strafvordering, dat de te volgen procedure aangeeft voor functionarissen die beschuldigd worden van misdrijven of overtredingen "gepleegd in de uitoefening of buiten de uitoefening van hun functies".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team