Zoeken

Corruptieschandaal Fez: vice-voorzitter in de val gelokt

12 oktober 2023 - 18:00 - Marokko

©

Een hooggeplaatst lid van de gemeenteraad van Jnane El Ouard in Fez is dinsdag gearresteerd, na op heterdaad te zijn betrapt op corruptie toen hij een bedrag van 15.000 dirham in ontvangst nam.

De vice-voorzitter van de gemeente, verantwoordelijk voor stadsplanning en tevens lid van de Kamer van Koophandel, Industrie en Diensten (CCIS) van de stad, werd gevat tijdens een operatie van de regionale recherchebrigade, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Gemeenteraadslid Fez bijt in vinger ambtenaar

Een lokale ondernemer had een klacht ingediend tegen het lid van de Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM). Hij beschuldigde hem ervan 15.000 dirham te hebben gevraagd in ruil voor een bouwvergunning. Er werd een ontmoeting georganiseerd om de ambtenaar in de val te lokken, waarbij hij werd betrapt terwijl hij geld aannam waarvan de serienummers bij de politie bekend waren.

Lees ook: Corruptieschandaal treft gemeentevoorzitter in Marrakech

Na zijn arrestatie is de vice-voorzitter in hechtenis genomen voor verder onderzoek. Hij is reeds bekend bij de justitie en werd onlangs veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf in een zaak van misbruik van een minderjarige.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team