Zoeken

Coronavirus Marokko: ruim 500 bedrijven door autoriteiten gesloten

21 juli 2020 - 18:30 - Economie

©

Het Marokkaans ondernemingsverbond CGEM heeft bedrijven in het land opgeroepen om zich strikt aan de nieuwe regels van de autoriteiten in de strijd tegen de coronavirus pandemie te houden. Deze oproep volgt op de ontdekking van meerdere coronahaarden in fabrieken in Kenitra, Tanger en Safi.

"De bezorgdheid groeit door de Covid-19-virus. Het wordt steeds virulenter. Daarom moeten bedrijven extra waakzaam zijn voor de gezondheids- en preventieve maatregelen op de werkplek en tijdens het vervoer van personeel. Ook moet worden gelet op de strikte toepassing door hun werknemers van de regels voor hygiëne en afstand.", zegt Chakib El Alj, voorzitter van de CGEM.

El Alj roept daarom ook bedrijven in Marokko op om deel te nemen aan de massale testcampagne in de arbeidssector. In totaal staan 776.000 werknemers van 6500 bedrijven ingeschreven om te worden getest. 134.000 werknemers werden reeds op het coronavirus getest.

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken had op dinsdag 14 juli besloten om 514 bedrijven en fabrieken in 34 prefecturen en provincies te sluiten wegen de niet naleving van de coronamaatregelen. 98 bedrijven blijven gesloten. De rest zal na de nodige aanpassingen mogen heropenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team