Zoeken

Marokko: wapenhandel nu ook toegankelijk voor nationale bedrijven

18 juli 2020 - 20:30 - Economie

©

Een wetsvoorstel met betrekking tot de handel van materiaal en uitrusting voor defensie en veiligheid is dinsdag door de Commissie buitenlandse zaken en defensie goedgekeurd.

De tekst was op maandag 6 juli al geratificeerd tijdens een regeringsraad voorgezeten door Koning Mohammed VI. Het wetsvoorstel bestaat uit 55 artikelen en komt de wetgeving op het gebied van wapen- en munitiehandel uit de jaren 1930 updaten.

Het doel van de nieuwe tekst is een beter toezicht te hebben op de productie, handel, import-export en vervoer van wapens en militair materieel. Na de inwerkingtreding van de wet zal een nieuw toestemmingssysteem worden opgezet om de activiteit toegankelijker te maken en de traceerbaarheid te garanderen.

Concreet betekent dit wetsvoorstel dat Marokko de wapen- en militaire industrie onder bepaalde voorwaarden openstelt voor Marokkaanse bedrijven en buitenlandse investeerders.

Bedrijven en investeerders die zich niet aan de nieuwe wet houden riskeren tot twintig jaar gevangenisstraf en een maximale boete van 5 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team