Zoeken

Economische gevolgen coronacrisis catastrofaal voor Noord-Marokko

16 juni 2020 - 12:40 - Economie

©

De vooruitzichten zijn niet goed voor bedrijven in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima. Volgens een onderzoek van de Kamer van Koophandel, Industrie en Diensten (CCIS) verwacht bijna 90% van de bedrijven in de regio een recorddaling van hun omzet.

Het onderzoek naar de economische en sociale gevolgen van de coronavirus pandemie in de regio, toont aan dat drie op vier bedrijven tijdens de sanitaire noodtoestand (20 maart - 20 mei), gesloten zijn gebleven en dat vier op vijf bedrijven hun activiteiten met 50 procent hebben zien dalen.

De toeristische sector en de aanverwante activiteiten zijn "het zwaarst getroffen", gevolgd door de industrie en diensten.

Ongeveer 40 procent van de 2000 ondervraagde handels- en servicebedrijven verwachten een omzetverlies van 50 procent in vergelijking met de vorige jaren.

Omar Moro, voorzitter van de CCIS van Tanger-Tetouan-Al Hoceima, heeft een reddingsplan voorgesteld met acht hoofdpunten waaronder de generalisatie van de sociale zekerheid voor alle beroepen, handels en zelfstandigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team