Zoeken

Marokko actualiseert besluit over schorsing vluchten

4 december 2021 - 19:40 - Marokko

©

De Marokkaanse regering gaat over enkele dagen het besluit actualiseren met betrekking tot de opschorting van vluchten en zeeverbindingen met Marokko. Dat maakt regeringswoordvoerder Mustapha Baitas bekend.

"Het sluiten van de grenzen was een reactie uit bezorgdheid over de volksgezondheid", verklaarde regeringswoordvoerder Mustapha Baitas afgelopen donderdag op een persconferentie. Maar over 10 dagen zal de wetenschappelijke commissie "haar besluit bijstellen op basis van de evoluties in de coronapandemie", aldus de minister die belast is met de betrekkingen met het Parlement. Hij benadrukte dat Marokko een snelle verspreiding van de nieuwe Omikronvariant wil indammen.

Lees ook: Marokko verbiedt inkomende vluchten voor 15 dagen

Wegens de snelle verspreiding van de nieuwe Omikronvariant (B.1.1.529) van het coronavirus, met name in Europa en Zuid-Afrika, en om de Marokkaanse verworvenheden in de strijd tegen de pandemie te vrijwaren en de gezondheid van zijn burgers te beschermen, heeft de regering besloten om alle rechtstreekse passagiersvluchten naar het koninkrijk voor een periode van twee weken op te schorten.

Lees ook: Royal Air Maroc schort al haar vluchten op

Mustapha Baitas zei ook nog bewust te zijn dat dit besluit, dat op 30 november 2021 in werking is getreden, een negatief effect zal hebben op het toerisme. Hij rekent echter op een compensatie van de inkomstenderving in de sector, aan de hand van binnenlands toerisme.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team