Zoeken

Coach Ajax: "Ik zag Ihattaren als onze nieuwe Ziyech"

23 januari 2023 - 17:00 - Sport

©

De trainer van Ajax, Alfred Schreuder, had hoge verwachtingen van talent Mo Ihattaren, maar moest hem uiteindelijk uit de selectie halen voor het einde van de oefencampagne.

"In de voorbereiding dacht ik: hij wordt dit seizoen onze nieuwe Ziyech. We hebben er bij Ajax alles aan gedaan om hem te laten slagen, maar het lukte ons niet om bij hem de knop om te zetten. Mo kon zich niet volledig focussen op het voetbal en het leven als een prof," verklaarde de coach in een interview met De Telegraaf.

Lees ook: Ihattaren sterk bijgekomen, fans teleurgesteld

Ihattaren had problemen met zijn opkomst op trainingen en Schreuder gaf aan dat hij ook bij hem thuis was geweest om hem te helpen, zonder succes. Schreuder is teleurgesteld over hoe het is gelopen met Ihattaren en hoopt dat hij in de toekomst wel succesvol kan zijn in het topvoetbal.

Mohamed Ihattaren brak op jonge leeftijd door bij PSV en schopte het tot de voorselectie van het Nederlands elftal. Zijn problemen begonnen na de dood van zijn vader, hij had het mentaal zwaar en kon niet opschieten met de toenmalige trainer van PSV, Roger Schmidt. Hij ging naar het Italiaanse Juventus, dat hem verhuurde aan Sampdoria. Daar kon hij opnieuw niet goed aarden.

Lees ook: Jeugdtrainder Ajax probeerde Ihattaren te motiveren met foto’s van te dikke Ronaldo

Juventus verhuurde hem vervolgens aan Ajax, waar hij deze zomer goed van start ging, maar daarna niet meer verscheen op de trainingen. De Telegraaf schreef toen dat zijn afwezigheid te maken had met bedreigingen uit het criminele milieu.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team