Zoeken

Jeugdtrainder Ajax probeerde Ihattaren te motiveren met foto’s van te dikke Ronaldo

19 januari 2023 - 20:00 - Sport

©

Gerald Vanenburg, oud-speler van onder meer Ajax en het Nederlands Elftal, sprak in het tv-programma Ziggo Rondo over Mohamed Ihattaren. Hij probeerde hem bij Ajax voor te bereiden op het eerste elftal, maar heeft het gevoel dat Marokkaans-Nederlandse aanvallende middenvelder het vooral voor zichzelf heeft bedorven.

De toenmalige directeur van Ajax, Marc Overmars, wilde Ihattaren eerst niet hebben, maar Vanenburg kon hem overtuigen en ging daarna intensief met hem samenwerken. "Hij zat er dicht tegenaan, is een geweldige speler. Als je hem nu ziet dan schieten de tranen in je ogen, omdat je weet dat hij er niet uit heeft gehaald wat erin zit. Ik heb er alles aan gedaan om hem op een bepaald niveau terug te brengen, maar hij moet het zelf doen. Dat bleek dan toch te moeilijk", aldus de voormalige topvoetballer in het AD.

Lees ook: Juventus wil Ihattaren zo snel mogelijk weg

Vanenburg wilde Ihattaren wakker schudden zodat hij zijn voetbalcarrière niet zou verpesten. Zo probeerde hij hem een spiegel voor te houden. "Ik was hem ook aan het uitdagen, een beetje spelen. Hij was te dik. Dan stuurde ik hem foto’s van de Ronaldo van Brazilië en zei: ‘Zo zie jij er ook uit’. Dan werd hij kwaad. Je bent constant bezig om de prikkel te zoeken. Maar hij moet het zelf doen, er is ergens een grens. Bij Ajax zat hij er dicht tegenaan, als hij anderhalf of twee weken langer door was gegaan, had hij bij het eerste in de basis kunnen komen."

Lees ook: Ihattaren sterk bijgekomen, fans teleurgesteld

In september ging het al mis bij Ajax, maar toch gaf Vanenburg Ihattaren een laatste kans. "Hij vroeg het zelf aan me. Ik ben toen heel duidelijk geweest: Als je niet doet wat ik zeg, dan wordt het een heel kort verhaal", aldus de coach. Maar het ging meteen weer mis. "We waren aan het lopen op het trainingsveld en na één ronde ging hij al wandelen. Toen ben ik naar binnen gegaan. Ik hoopte op weerstand, maar hij stapte ook gewoon van het veld. Dat is een probleem van hem, terwijl het eigenlijk een geweldige jongen is", besluit Vanenburg. Ihattaren is inmiddels terug bij Juventus, waar hij nog een contract heeft tot medio 2025.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team