Zoeken

Chelsea wil Ziyech weg en verlaagt vraagprijs

5 juni 2023 - 20:00 - Sport

©

Chelsea’s nieuwe coach, Mauricio Pochettino, zou volgens transferexpert Dean Jones "grote problemen" kunnen ondervinden bij zijn pogingen om Hakim Ziyech te verkopen. Pochettino, pas aangesteld als coach van de Blues, werkt aan een strategie om zijn team te herstructureren tijdens de zomermercato en dat omvat het vertrek van de Marokkaanse international.

Volgens Football Insider kan Paris Saint-Germain een uitweg zijn voor Ziyech. De Parijse club, die in de laatste transfermarkt al interesse in de speler had getoond, zou bereid zijn een nieuw bod uit te brengen. Maar Chelsea eist tot 30 miljoen pond voor de Atlas Leeuw, een bedrag dat de club waarschijnlijk niet zal krijgen.

Lees ook: Chelsea stuurt Hakim Ziyech weg

PSG probeerde Ziyech aan te trekken tijdens de laatste transferperiode, maar de transactie mislukte op het laatste moment, wat frustratie veroorzaakte bij de Franse club en de Marokkaanse international. Journalist Fabrizio Romano bevestigt aan Givemesport dat Ziyech Chelsea in de komende maanden zal verlaten. Chelsea’s positie in de onderhandelingen blijft echter sterk, aangezien Ziyech een contract van twee jaar heeft, met een wekelijks salaris van 100.000 pond.

Dean Jones gaf zijn mening over de Ziyech-kwestie en betoogde dat het bedrag dat Chelsea vraagt en de salariseisen van de speler het moeilijk zouden kunnen maken om deze zomer een koper te vinden. De journalist stelt dat Chelsea zijn eisen moet verlagen om van de voormalige Ajax-speler af te komen. "Het hangt allemaal af van wat de markt voor hem biedt, want het is geen goedkope speler," merkt Jones op. "Dit gaat een van de grote problemen van Chelsea zijn in deze transferperiode. Het gaat er niet om de beslissing te nemen om van spelers af te willen, maar om mensen te vinden die ze willen overnemen."

Lees ook: Vertrek Hakim Ziyech "100% zeker", Atlas Leeuw bij PSG aangekondigd

Ziyech, die drie jaar geleden voor 37 miljoen pond naar Chelsea vertrok, heeft moeite om zijn optimale niveau terug te vinden. Zijn statistieken bij Chelsea zijn verre van schitterend, met slechts 14 doelpunten en 13 assists sinds zijn komst. Zijn laatste wedstrijd in de basiself was in februari. De wedstrijd eindigde in een 2-0 nederlaag van Chelsea tegen Tottenham Hotspur. Zijn verblijf bij Chelsea contrasteert met zijn ervaring bij Ajax, waar hij bijdroeg aan 130 beslissende acties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team