Zoeken

Transferexpert over Ziyech: "Ze willen hem niet meer"

22 juni 2023 - 21:00 - Sport

©

Volgens transferexpert Fabrizio Romano is Chelsea vastbesloten om Hakim Ziyech te verkopen en bestaat er een concrete interesse om hem naar Saoedi-Arabië te sturen.

Chelsea kampt met financiële problemen vanwege een hoge loonlijst en de grote sommen geld die onder het eigenaarschap van Todd Boehly zijn uitgegeven, maar de Saoedische Pro League schiet de Britse club nu te hulp.

Lees ook: Dit is het (onweerstaanbaar) salaris dat Al Nassr aan Hakim Ziyech biedt

Het Publiek Investeringsfonds (PIF) van Saoedi-Arabië, dat onder meer Newcastle United bezit, heeft grote clubs in Saoedi-Arabië overgenomen en sindsdien meerdere topvoetballers naar het Midden-Oosten gelokt, waaronder ook Chelsea-spelers.

Voetballers als Hakim Ziyech, Pierre Emerick Aubameyang, Kalidou Koulibaly en zelfs de Champions League-winnaar N’golo Kante zullen deze zomer naar verwachting vertrekken, wat Chelsea aanzienlijk zou helpen op de transfermarkt. Hoewel drie van de vier genoemde spelers nooit echt hun stempel hebben kunnen drukken bij Chelsea, zouden ze samen wekelijks 550.000 pond verdienen.

Volgens de expert is het aannemelijk dat ze allemaal naar Saoedi-Arabië zullen verhuizen, maar Ziyech lijkt deze zomer de minst gewenste speler te zijn bij Chelsea. "De kans is zeer reëel dat Hakim Ziyech Chelsea deze zomer zal verlaten", verklaarde Romano op zijn YouTube-kanaal. "Ze willen niet dat hij blijft, omdat hij zelf toe is aan verandering en de club dat ook wil. De onderhandelingen tussen Ziyech en Al-Nassr, het team van Cristiano Ronaldo, vorderen snel."

Lees ook: Hakim Ziyech op weg naar een gouden ballingschap in Saoedi-Arabië?

De Marokkaanse international heeft nooit kunnen wennen aan Engeland en de Premier League. Sinds zijn overstap van Ajax in de zomer van 2020, na een glansrijke periode in Nederland en Europa, heeft hij slechts 35 leaguewedstrijden gespeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team