Zoeken

Hakim Ziyech haalt hard uit naar Chelsea

3 december 2023 - 10:00 - Sport

©

In een recent interview heeft de Marokkaanse international Hakim Ziyech zijn teleurstelling over zijn tijd bij Chelsea uitgesproken. Ziyech, die momenteel bij Galatasaray speelt, reflecteert op zijn uitdagende periode bij de Londense club.

De Atlas Leeuw, die in de zomer van 2020 voor 35 miljoen euro naar Chelsea kwam, slaagde er niet in om een vaste waarde te worden bij Stamford Bridge. In totaal scoorde hij 14 doelpunten en gaf 13 assists in 107 wedstrijden in alle competities. Zijn overgang naar PSG in januari viel in het water door vertragingen in de administratieve afhandeling door Chelsea. Zes maanden later mislukte een verkoop aan Al-Nassr vanwege financiële meningsverschillen.

Lees ook: De metamorfose van Hakim Ziyech: van vernedering tot glorie

Als gevolg daarvan kreeg Ziyech geen speeltijd meer bij Chelsea en kreeg hij ook geen rugnummer toegewezen. De huidige Chelsea-coach Mauricio Pochettino liet hem ook buiten de selectie voor de pre-seizoentour in de Verenigde Staten. Deze zomer is hij voor een seizoen uitgeleend aan Galatasaray, met de verplichting tot een definitieve overgang, waarmee zijn moeilijke tijd bij Chelsea tot een einde komt.

Lees ook: Hakim Ziyech betreedt selecte club van voetballegendes

In een gesprek met Voetbal International spreekt Ziyech, die in Turkije weer plezier in het voetballen heeft gevonden, openhartig over deze moeilijke fase in zijn carrière. "Het was een periode vol trainerswisselingen, gezeur met de clubleiding, een vertrek naar Paris Saint-Germain dat op het laatste moment toch niet doorging en voetballend viel het tegen. Een selectie met veertig spelers voor één elftal, dat is gewoon veel te veel en vragen om problemen," aldus de voormalige Ajax-ster, die nu zijn carrière in Turkije voortzet.

Bladna.nl