Zoeken

Chelsea stuurt Hakim Ziyech weg

31 mei 2023 - 20:00 - Sport

©

Na zijn officiële benoeming tot coach van Chelsea op maandag, staat Mauricio Pochettino al klaar om de nodige veranderingen aan te brengen in de selectie van de club. Hakim Ziyech lijkt hier het slachtoffer van te worden en zal te koop te worden aangeboden.

Als alles volgens plan verloopt, zal Pochettino deze zomer over een aanzienlijk budget beschikken om enkele belangrijke spelers aan te trekken. Hoewel de officiële aankondiging van zijn komst pas deze week werd gedaan, was er al sinds begin mei een overeenkomst, waardoor Pochettino achter de schermen kon werken.

Lees ook: Erik ten Hag geheimzinnig over gesprek met Ziyech

Naar verwachting zullen ongeveer vijftien spelers aan het einde van het seizoen worden verkocht, waaronder de Marokkaanse international Hakim Ziyech. De Atlas Leeuw werd twee jaar geleden gekocht voor 37 miljoen pond en zal naar verwachting voor slechts 15 miljoen pond worden verkocht aan het einde van het seizoen. Verschillende clubs zijn geïnteresseerd in zijn overname, waaronder AC Milan, PSG en Inter Milan.

Lees ook: Vertrek Hakim Ziyech "100% zeker", Atlas Leeuw bij PSG aangekondigd

In totaal zouden deze vertrekken de club ongeveer 280 miljoen pond opleveren, wat Chelsea in staat zou stellen om enkele nieuwe spelers aan te trekken en het komende seizoen met nieuwe doelen te beginnen.

Bladna.nl