Zoeken

Chef Omar, Marokko’s jongste culinaire Youtuber, is overleden

15 juli 2022 - 12:20 - Marokko

©

Omar Archane, alias "Chef Omar", Marokko’s jongste culinaire podcaster, is op donderdag 14 juli in Casablanca overleden. Hij was 16 jaar oud.

Een bron van inspiratie is heengegaan. Het overlijden van Chef Omar werd aangekondigd op zijn officiële Facebook pagina. Hij stierf op donderdag 14 juli op 16-jarige leeftijd aan spierdystrofie, een genetische ziekte die de spieren geleidelijk verzwakt. Hij leed al lang aan de ziekte, waardoor hij zich in een rolstoel moest verplaatsen.

Lees ook: Marokko: 1,5 miljoen mensen getroffen door zeldzame ziekten

Ondanks zijn handicap had de tiener altijd hoop. Met hulp van zijn moeder begon hij zijn YouTube kanaal en een Facebook pagina, waar hij eenvoudige en doeltreffende recepten met zijn volgers deelde. Chef Omar had al snel succes. In 2017 won hij op 11-jarige leeftijd de prijs voor ’Webpersoonlijkheid van het Jaar’ bij de Maroc Web Awards (MWA). In november 2020 won hij weer een prijs. Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) riep hem uit tot Jonge Voorvechter voor de Rechten van het Kind.

Lees ook: Chef Moha leert Amerikanen Marokkaans koken

De moed en positieve houding van de tiener hebben hem de sympathie van veel internetgebruikers opgeleverd. Hij was een inspiratiebron voor vele andere tieners die, net als hij, aan spierdystrofie lijden. Zijn enige spijt is dat hij zijn droom om "de grootste kok ter wereld" te worden niet heeft kunnen verwezenlijken. 

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team