Zoeken

Nieuwe erkenning voor Marokkaanse Najat Kaanache

15 juli 2022 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Alweer een internationale erkenning voor de talenten van de in Marokko geboren chef-kok Najat Kaanache. Zojuist heeft het Spaanse tijdschrift Elle haar de prijs "Pioneer Chef Award" toegekend.

In de wereld van de gastronomie is chef Najat Kaanache zeer bekend. Ze is in Spanje de gastvrouw van een programma op "Canal Cocina" gewijd aan de Marokkaanse keuken. De prijs werd haar overhandigd tijdens het "Elle Gourmet Awards 2022" gala, dat maandag plaatsvond in aanwezigheid van verschillende Spaanse beroemdheden uit de kunst, cultuur, media en politieke sectoren. Volgens de organisatoren, "begrijpt Najat Kaanache het concept van fusie perfect. Ze weet de Marokkaanse en Spaanse keuken te combineren, zoals je kunt proeven in Nur, haar restaurant in Fez".

Lees ook: Marokkaanse Zineb Hattab bij 50 beste chefs ter wereld

De jury meent dat "alleen Najat Kaanache de Pioneer Chef Award kan winnen". Als eigenaar en chef-kok van het Nur restaurant in Fez is Najat bekend tot ver buiten de grenzen van Marokko en Spanje. Ze krijgt de beste recensies van critici in Europa, de Verenigde Staten en Latijns Amerika. Ze aarzelt niet om haar eigen touch toe te voegen als ze wordt uitgenodigd om samen te werken met andere internationaal vermaarde chefs. Vandaag, met al haar ervaring en roem, zet ze de Marokkaanse gastronomie in de schijnwerpers.

Lees ook: Chef Moha leert Amerikanen Marokkaans koken

Najat Kaanache studeerde twee en een half jaar theater en film in Madrid en Londen, maar haar passie voor de gastronomie kreeg de bovenhand en ze besloot naar Nederland te verhuizen om van haar passie haar beroep te maken. Ze begon als freelancer en werkte later in de meest prestigieuze restaurants ter wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team