Zoeken

Omar Hilale zet Algerijnse tegenhanger Nadir El Arabaoui op zijn plek

16 juni 2022 - 16:20 - Marokko

©

Als reactie op de verklaringen van zijn Algerijnse ambtgenoot Nadir El Arabaoui over de Marokkaanse Sahara, heeft Omar Hilale, de permanente vertegenwoordiger van Marokko bij de Verenigde Naties, Algerije opgeroepen Kabylië te dekoloniseren.

"U eist zelfbeschikking, dekolonisatie van de Sahara en vergeet de Kabylen te dekoloniseren die onder Algerijnse bezetting staan sinds Algerije een staat is geworden, sinds de geboorte van Algerije in 1962," antwoordde Omar Hilale aan Nadir El Arabaoui.

Lees ook: Marokko-Algerije: "Oorzaken crisis nog steeds aanwezig"

"Kabylië is een openluchtgevangenis, u ontzegt de bevolking de meest elementaire rechten," voegde de Marokkaanse diplomaat eraan toe, waarbij hij tevens verduidelijkte dat de Sahara Marokkaans is en blijft.

Lees ook: Amar Belani noemt Omar Hilale "onbekwaam"

"De Sahara is Marokkaans en zal Marokkaans blijven tot het einde der tijden," zei hij, "of het degenen die verblind zijn nu behaagt of niet. [...] Laat u niet misleiden, u hebt de tientallen landen gehoord die het Marokkaanse karakter van de Sahara verkondigen, die verklaren dat zij het politieke proces steunen en het niet met u eens zijn".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team