Zoeken

Chef Moha leert Amerikanen Marokkaans koken

23 juni 2022 - 16:20 - Cultuur

©

"Taste of Morocco", een cultureel evenement georganiseerd door de Marokkaanse ambassade in Washington, presenteerde een weelderige tafel met verschillende Marokkaanse gerechten, bedacht door de beroemde chef-kok Moha Fedal.

Tijdens het evenement werd de Marokkaanse gastronomie met pracht en praal gevierd aan de hand van verschillende activiteiten. De ambassadeur van de Marokkaanse gastronomie heeft namelijk een twaalftal leerling-koks ingewijd in de slimme vermenging van Marokkaanse specerijen die de smaak van de gerechten van het land weerspiegelen, en dat alles in een gezellige sfeer volgens de onvervalste Marokkaanse traditie, meldt MAP.

Lees ook: Marokkaanse keuken in eerste restaurant Louis Vuitton in Frankrijk

"Ik wilde mijn kruiden gebruiken om te laten zien hoe eenvoudig en goed Marokkaanse gerechten kunnen worden bereid", aldus de Marokkaanse chef-kok, die eraan toevoegde dat "iedereen al een couscous heeft geproefd, maar niemand kip met citroen kent, een zeer eenvoudig en bijzonder smakelijk gerecht.

"Aangezien veel Amerikanen de Marokkaanse gastronomie niet goed kennen, is dit de beste manier om hen tegemoet te komen," vervolgde chef Moha. "Door een paar uur met Amerikanen door te brengen kan je hen leren hoe je kleine Marokkaanse gerechten kunt maken zoals zaalouk of taktouka, en dat zorgt er vaak voor dat ze een bezoek willen brengen aan Marokko."

Lees ook: Marokkaanse keuken, "tweede beste keuken ter wereld"

Bovendien kregen de deelnemers de kans om gedurende één avond een vijftiental gerechten te proeven, die de rijkdom uitmaken van de nationale gastronomie, zoals bijvoorbeeld pastilla’s, couscous, gebraden kip, tajine van vis en ontelbare Marokkaanse gebakjes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team