Zoeken

Casablanca betaalt miljoenen fictieve rekeningen

26 november 2012 - 18:49 - Economie

©

De stad Casablanca heeft 300 miljoen dirham fictieve rekeningen betaald aan Lydec, het bedrijf dat water en elektriciteit beheert in de stad.

Deze fictieve rekeningen betreffen onder andere markten die niet voorzien zijn van stromend water of elektriciteit.

Zo betaalde de metropool 22.375 dirham aan water tussen maart en juni voor een soek in Hay Hassani. Erger nog, dezelfde soek heeft nog 320.000 dirham aan achterstallige facturen voor waterverbruik. Voor een andere soek zonder stromend water, betaalt Casablanca driemaandelijkse facturen van 40.000 dirham.

Ook betaalt de stad 300.000 dirham aan elektriciteitskosten voor vijf moskeeën, die eigenlijk moeten worden betaald door het ministerie van Islamzaken.

Casablanca betaalt nog om de drie maanden 880.000 dirham aan Lydec voor water en elektriciteit in sloppenwijken, en 1,1 miljoen dirham voor stadslokalen waar er enkel water te vinden is in de wc’s.

De Marokkaanse metropool verliest op die manier alle jaren miljoenen aan fictieve water- en elektriciteitsrekeningen. De stad, al een paar jaar onder de schulden, betaalt ook nog de ​​persoonlijke water- en elektriciteitverbruik van kaïds en gouverneurs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team