Zoeken

Benkirane incasseert 3 miljard dirham belasting

12 oktober 2012 - 18:23 - Economie

©

De beslissing van Premier Benkirane om beslag te leggen op bankrekeningen om achterstallige belastingen te innen, zorgt voor controverse in Marokko. Beleggers beschuldigen de regering ervan hen richting een faillissement te duwen.

Via een circulaire werd een tijdje geleden aan Marokkaanse banken gevraagd om beslag te leggen op bankrekeningen van investeerders die hun belastingen niet betalen. Sindsdien werden al 3 miljard dirham achterstallige belastingen geïncasseerd.

Vele beleggers wiens rekeningen in beslag moesten worden genomen, hebben hun rekeningen leeggemaakt en hun investeringen bevroren.

Sommige beleggers riskeren zelfs een gevangenisstraf, omdat ze niet in staat waren om hun financiële verplichtingen na te komen. Dat meldt Kamerlid Driss Radi, die de regering oproept om een ​​alternatieve oplossing te zoeken in plaats van de politieagent te spelen.

De drie miljard dirham die op deze wijze in de staatskas zijn beland, vertegenwoordigen minder dan 3% van de nog onbetaalde belastingen, volgens Radi. Hij verzoekt de regering dan ook om haar fiscaal beleid te hervormen, rekening houdend met de economische situatie van het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team